Kepsut ilçesinde düzenlenen yağlı güreşler nefes kesti.

Kıran kırana geçen yağlı güreşler Kepsut’ ta ilgiyle izlendi. Rekor katılımın sağlandığı güreşlerde Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, güreş heyecanını halka birlikte yaşadı. Güreşlere; Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı, Balıkesir AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, İlçe Daire Amirleri ve güreş severler katıldı.

KIRAN KIRANA MÜCADELE HEYECANI YAŞANDI

**Tarzan Mehmet Er Meydanı dün pehlivanların mücadelesine sahne oldu. Mücadelenin heyecanı güreşçiler ve pehlivanlarca yaşanırken, onları izlemeye gelen vatandaşlarsa ‘Şimdi kalpten gideceğiz bu ne heyecan !’ diyerek kendilerini teskin etti ve güreş sevgisini konuşmalarına yansıttı.500 küçük boy güreşçinin katıldığı er meydanına 44 başpehlivan katıldı ve halkı selamladı.

‘BAŞPEHLİVANLARIMIZI HALKIN AYAĞINA GETİRDİK’

**Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul yaptığı değerlendirmede her yıl büyüyerek devam eden güreşlerin artan bir ivme ve heyecanla sürdüğünü söyledi. Katılım oldukça güzel. Başpehlivanlarımızı halkımızın ayağına getirdik. Onlar da mutlu halkımız da. Ve burada kıran kırana bir mücadele var. Güreş severlere bu güzelliği yaşatıyor ’dedi.

TARZAN MEHMET ER MEYDANINDA HEM PEHLİVANLAR HEM HALK KONUŞTU

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ‘Çok güzel güreşler oldu ve seyircinin katılımı çok iyi. Her yıl büyüyerek artan bir ivme ile bu güreşler devam edecek. Seyircinin ayağına başpehlivanlarımızı getirdik. 8incisi’ni gerçekleştirdiğimiz güreşlerden 500 küçük boylarda sahada yer aldı. Güreşçilerimiz sahada kıran kırana mücadele ettiler. İlçemiz Kepsut’un ata sporumuz olan yağlı güreşler büyük bir sevgi ile takip edilmektedir. Yağlı güreşlere verilen bu önem ve değer sayesinde Kırkpınar’a sürekli başpehlivanlar gönderiyor’ dedi.

GURURLANDIRAN ER MEYDANI

Tarzan Mehmet Er Meydanında Kepsut Yağlı Güreşleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda dolu dolu geçti. Kapalı Pazaryerinin yan tarafında bulunan Tarzan Mehmet Er Meydanında küçük büyük pehlivanlık yolunda ter dökenler izleyenleri heyecanlandırdı ‘gururumuz ol’ sözleriyle tuttukları pehlivanlara moral veren izleyicilerin heyecanı görülmeye değerdi.

Tarzan Mehmet Er Meydanında güreş müsabakalarını izleyen pehlivan yakınları ve pehlivan hayranı güreş severlerse pür dikkat güreşleri izledi.

Kepsut Yağlı Pehlivan güreşlerinin bu yıl 9. Düzenlendi. 500’ün üzerinde güreşçinin katılacağı 10 bine yakın güreş severin izlediği güreşlere büyük ilgi oldu.

Baş da final yapan iki güreşçi Serhat Balcı ve Hüseyin Gümüşalan arasında kıran kırana geçen mücadeleyi Hüseyin Gümüşkaya kazanarak altın kemerin sahibi oldu.

Kepsut Anaokulu Öğrencileri Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul'u ziyaret etti.
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal Başkan Cankul'u ziyaret etti.
125. Yıl YİBO Öğrencilerinden ziyaret
Şehrimize konfor güven ve yenilikler için hizmet etmeye devam ediyoruz.
Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy'dan ziyaret
Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz Kasım Ayı Olağan Meclisi toplantısı gerçekleşti
Kepsut Belediye Başkanı ismail Cankuıl Belediye Başkan Adaylarını makamında kabul etti.
Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul 125. Yıl Yibo okulumuzda düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliklerine katıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yılı sebebi ile gerçekleştirilen anma töreni gerçekleştirildi
İlçemiz Doğalgaz çalışmaları hızla devam ediyor, Cumhuriyet meydanımızda tamamlanan başarılı testler sonucu meşalemizi yaktık. Vefalı Yurdumuza hayırlı olsun.