Bu yıl 9.su gerçekleştirilen Balıkesir Tarım Fuarı, Kepsut’ta açıldı.

400 firma standının yer aldığı fuar 22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında açık kalacak ve yaklaşık 180 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
Fuarın açılış konuşmasını yapan Atlas Fuarcılık yetkilisi Fevzi Atasagun, fuarın amacının tarımdaki ve hayvancılıktaki teknolojik gelişmeleri sergilemek, üretici ve çiftçiyi bu teknoloji ile buluşturmak olduğunu söyledi.
Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, ise 3 kez Balıkesir’de ve 6 kez Kepsut’ta açılan tarım fuarına ev sahipliği yaptıkları için son derece mutlu olduklarını söyledi. Cankul, “Dört günde 180 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapacağız. 6 yıldır Kepsut Belediyesi ve Atlas Fuarcılık ile birlikte her yıl daha fazla geliştirerek bu günlere getirdik. İnşallah bundan sonraki yıllarda da daha da geliştirerek devam etmek istiyoruz. Nasip olursa Sayın Valimiz Ersin Yazıcı ve Büyükşehir belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’nun izin ve destekleri ile Ekim sonu Kasım başı gibi Canlı hayvan Fuarı yapmayı hedefliyoruz. Yine Kepsut kapalı Pazar yerinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz fuar da üstün ırkları üreticimizle buluşturacağız.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yaptığı konuşmada’’ Balıkesir tarım ve hayvancılığın başkenti. Balıkesir Türkiye’yi doyuran il. Balıkesir tarım ve hayvancılık alanında ilk 5 arasında İlimizde muz ve çay haricinde tüm tarımsal ürünler yetiştirilebilmektedir. Bu gerekçeler ile ilimizde Sağlıklı Gıda İhtisas Organize sanayi Bölgesi kurmak için çeşitli kurum ve kuruluşlar ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah İlimizi Helal gıda ve sağlıklı gıda üretiminde 1 numaraya taşıyacağız.’’ Dedi.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan’da söz konusu fuarın kendi memleketi vefalı yurt Kepsut’ta açılmasından mutluluk duyduğunu belirterek ‘’Benim ilçemde böyle bir organizasyonun yapılması beni hem mutlu ediyor hemde gururlandırıyor. Emeği olan herkeze teşekkür ederim. ‘’ Dedi.

Son olarak konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise Türkiye’yi doyuran il Balıkesir’in tarım ve hayvancılığa olan katsının devam edeceğini söyledi. Yazcı, “KOSGEB, tarım Bakanlığının bu sektördeki teşvikleri katkıları devam ediyor. Başta tarım il Müdürlüğü olarak, tarımla ilgili tüm kuruluşlar Balıkesir çiftçisinin emrindedir. Balıkesir Valiliği de önünüze çıkacak her türlü engelde veya yardım almak istediğiniz her türlü teknik konuda bu kurum ve kuruluşların başı olarak sizlerin emrindedir. Bu tür fuarlarla sektördeki gelişimizi daha hızlı yapıp, dünyaya daha çabuk entegre olacağız ve dünya piyasasında yerimiz ve standardımız en üst sırada olacak. Özellikle süt ve et üretiminde standardımız çok yüksek herkes bizi örnek gösteriyor. Bu bir gerçek” dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Tarım fuarı açılışına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Milletvekili Kasım Bostan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu,Kepsut Kaymakam Vekili Osman Ateş, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, , daire müdürleri ve çok sayıda üretici ile firma temsilcisi katıldı

Kepsut Anaokulu Öğrencileri Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul'u ziyaret etti.
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal Başkan Cankul'u ziyaret etti.
125. Yıl YİBO Öğrencilerinden ziyaret
Şehrimize konfor güven ve yenilikler için hizmet etmeye devam ediyoruz.
Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy'dan ziyaret
Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz Kasım Ayı Olağan Meclisi toplantısı gerçekleşti
Kepsut Belediye Başkanı ismail Cankuıl Belediye Başkan Adaylarını makamında kabul etti.
Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul 125. Yıl Yibo okulumuzda düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliklerine katıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yılı sebebi ile gerçekleştirilen anma töreni gerçekleştirildi
İlçemiz Doğalgaz çalışmaları hızla devam ediyor, Cumhuriyet meydanımızda tamamlanan başarılı testler sonucu meşalemizi yaktık. Vefalı Yurdumuza hayırlı olsun.