Bu yıl 9.su gerçekleştirilen Balıkesir Tarım Fuarı, Kepsut’ta açıldı.

400 firma standının yer aldığı fuar 22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında açık kalacak ve yaklaşık 180 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
Fuarın açılış konuşmasını yapan Atlas Fuarcılık yetkilisi Fevzi Atasagun, fuarın amacının tarımdaki ve hayvancılıktaki teknolojik gelişmeleri sergilemek, üretici ve çiftçiyi bu teknoloji ile buluşturmak olduğunu söyledi.
Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, ise 3 kez Balıkesir’de ve 6 kez Kepsut’ta açılan tarım fuarına ev sahipliği yaptıkları için son derece mutlu olduklarını söyledi. Cankul, “Dört günde 180 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapacağız. 6 yıldır Kepsut Belediyesi ve Atlas Fuarcılık ile birlikte her yıl daha fazla geliştirerek bu günlere getirdik. İnşallah bundan sonraki yıllarda da daha da geliştirerek devam etmek istiyoruz. Nasip olursa Sayın Valimiz Ersin Yazıcı ve Büyükşehir belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’nun izin ve destekleri ile Ekim sonu Kasım başı gibi Canlı hayvan Fuarı yapmayı hedefliyoruz. Yine Kepsut kapalı Pazar yerinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz fuar da üstün ırkları üreticimizle buluşturacağız.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yaptığı konuşmada’’ Balıkesir tarım ve hayvancılığın başkenti. Balıkesir Türkiye’yi doyuran il. Balıkesir tarım ve hayvancılık alanında ilk 5 arasında İlimizde muz ve çay haricinde tüm tarımsal ürünler yetiştirilebilmektedir. Bu gerekçeler ile ilimizde Sağlıklı Gıda İhtisas Organize sanayi Bölgesi kurmak için çeşitli kurum ve kuruluşlar ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah İlimizi Helal gıda ve sağlıklı gıda üretiminde 1 numaraya taşıyacağız.’’ Dedi.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan’da söz konusu fuarın kendi memleketi vefalı yurt Kepsut’ta açılmasından mutluluk duyduğunu belirterek ‘’Benim ilçemde böyle bir organizasyonun yapılması beni hem mutlu ediyor hemde gururlandırıyor. Emeği olan herkeze teşekkür ederim. ‘’ Dedi.

Son olarak konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise Türkiye’yi doyuran il Balıkesir’in tarım ve hayvancılığa olan katsının devam edeceğini söyledi. Yazcı, “KOSGEB, tarım Bakanlığının bu sektördeki teşvikleri katkıları devam ediyor. Başta tarım il Müdürlüğü olarak, tarımla ilgili tüm kuruluşlar Balıkesir çiftçisinin emrindedir. Balıkesir Valiliği de önünüze çıkacak her türlü engelde veya yardım almak istediğiniz her türlü teknik konuda bu kurum ve kuruluşların başı olarak sizlerin emrindedir. Bu tür fuarlarla sektördeki gelişimizi daha hızlı yapıp, dünyaya daha çabuk entegre olacağız ve dünya piyasasında yerimiz ve standardımız en üst sırada olacak. Özellikle süt ve et üretiminde standardımız çok yüksek herkes bizi örnek gösteriyor. Bu bir gerçek” dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Tarım fuarı açılışına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Milletvekili Kasım Bostan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu,Kepsut Kaymakam Vekili Osman Ateş, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, , daire müdürleri ve çok sayıda üretici ile firma temsilcisi katıldı

KEPSUT BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL CANKUL TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ'Yİ ZİYARET ETTİ.
19 Eylül Gaziler günü dolasıyla Atatürk Anıtına Gazilerimiz ile birlikte Çelenk bıraktık. Bu vesile ile Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyoruz.
Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, bütün gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.
Kepsut Belediyesi, 2018-2019 eğitim yılıöncesinde yine güzel bir hizmete daha imza attı.
Belediye Başkanı İsmail'Cankul dan Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı
KEPSUT BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL CANKUL YAPILAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
Özge&İbrahim çiftinin düğün cemiyetlerine katılarak nikah akitlerini gerçekleştirdik. Yeni evlenen çiftlerimize ömür boyu mutluluklar dilerim. Bostan ve Ersöz ailelerine de hayırlı olsun.
İlçemiz Zübeyde Hanım Caddesinde sıcak asfalt çalışmaları ekiplerimiz tarafından hızla devam ediyor.
2018-2019 Eğitim ve öğretim yılı tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimize hayırlı olsun.
KEPSUT BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL CANKUL BANDIRMA GÜREŞLERİNE KATILDI