Kepsut ilçesinde ilköğretim birinci sınıflarda okuyan öğrencilere Kepsut Belediyesi tarafından Doğru Hamlelerde buluşalım projesi kapsamında satranç takımı dağıtıldı.

Santraç dağıtım törenine Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Başkan yardımcısı, İlker Bilgiç, Jandarma Komutanı yzb Anıl Kosalı,Milli eğitim müdürü Erdal Durmuş, İlçe spor müdürü Şerif Bayar katıldıı.

"SATRANÇ ZEKAYI GELİŞTİRİR"
Gençlerin, çocukların mutlaka bir sportif aktivitede veya sosyal etkinlikte yer alması gerektiğini dile getiren Başkan Cankul, "Bu tür etkinlikler çocuklarımızın ve gençlerimizin bedensel, zihinsel ve duygusal olarak gelişmelerini sağlar. Satrancında bu alanda farklı ve özel bir önemi vardır. Satrancı zekilerin oynayacağı inancının doğru olmadığını, satranç oynadığı için insanların zekasının geliştiğini düşünenlerdenim. Satranç özelliği dolayısıyla farklı bir oyun. Satranç oyunu hedefe ulaşmada her zaman tedbirli olmayı öğretir. Yaşamda da satranç oyununda da esas olan mücadeledir. Bu nedenle satranç sporunu okullarımızda yaygınlaştırmak amacıyla ilçemizde bulunan ilköğretim birinci sınıfta okuyan öğrencilerimize birer satranç takımı hediye ettik. Amacımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yarınlara en iyi şekilde hazırlamaktır" dedi.
Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı
Sportif faaliyetlerin çocuğun gelişiminin yanı sıra çevresini daha iyi tanıması, iyi iletişim kurması ve sosyal yönünü daha fazla geliştirmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirten Kaymakam Atıcı, "Bizde bu amaçla Nisan ayı içerisinde ilçemiz genelinde bir turnuva düzenleyerek çocuklarımızın bu etkinliklerden faydalanmasını sağlayacağız dedi.

Kepsut Anaokulu Öğrencileri Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul'u ziyaret etti.
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal Başkan Cankul'u ziyaret etti.
125. Yıl YİBO Öğrencilerinden ziyaret
Şehrimize konfor güven ve yenilikler için hizmet etmeye devam ediyoruz.
Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy'dan ziyaret
Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz Kasım Ayı Olağan Meclisi toplantısı gerçekleşti
Kepsut Belediye Başkanı ismail Cankuıl Belediye Başkan Adaylarını makamında kabul etti.
Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul 125. Yıl Yibo okulumuzda düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliklerine katıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yılı sebebi ile gerçekleştirilen anma töreni gerçekleştirildi
İlçemiz Doğalgaz çalışmaları hızla devam ediyor, Cumhuriyet meydanımızda tamamlanan başarılı testler sonucu meşalemizi yaktık. Vefalı Yurdumuza hayırlı olsun.