Kepsut ilçesinde ilköğretim birinci sınıflarda okuyan öğrencilere Kepsut Belediyesi tarafından Doğru Hamlelerde buluşalım projesi kapsamında satranç takımı dağıtıldı.

Santraç dağıtım törenine Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Başkan yardımcısı, İlker Bilgiç, Jandarma Komutanı yzb Anıl Kosalı,Milli eğitim müdürü Erdal Durmuş, İlçe spor müdürü Şerif Bayar katıldıı.

"SATRANÇ ZEKAYI GELİŞTİRİR"
Gençlerin, çocukların mutlaka bir sportif aktivitede veya sosyal etkinlikte yer alması gerektiğini dile getiren Başkan Cankul, "Bu tür etkinlikler çocuklarımızın ve gençlerimizin bedensel, zihinsel ve duygusal olarak gelişmelerini sağlar. Satrancında bu alanda farklı ve özel bir önemi vardır. Satrancı zekilerin oynayacağı inancının doğru olmadığını, satranç oynadığı için insanların zekasının geliştiğini düşünenlerdenim. Satranç özelliği dolayısıyla farklı bir oyun. Satranç oyunu hedefe ulaşmada her zaman tedbirli olmayı öğretir. Yaşamda da satranç oyununda da esas olan mücadeledir. Bu nedenle satranç sporunu okullarımızda yaygınlaştırmak amacıyla ilçemizde bulunan ilköğretim birinci sınıfta okuyan öğrencilerimize birer satranç takımı hediye ettik. Amacımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yarınlara en iyi şekilde hazırlamaktır" dedi.
Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı
Sportif faaliyetlerin çocuğun gelişiminin yanı sıra çevresini daha iyi tanıması, iyi iletişim kurması ve sosyal yönünü daha fazla geliştirmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirten Kaymakam Atıcı, "Bizde bu amaçla Nisan ayı içerisinde ilçemiz genelinde bir turnuva düzenleyerek çocuklarımızın bu etkinliklerden faydalanmasını sağlayacağız dedi.

Bu yıl 9.su gerçekleştirilen Balıkesir Tarım Fuarı, Kepsut’ta açıldı.
Kepsut Belediye Başkanı Ismail Cankul Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclisi 1. Oturum toplantısına katıldı.
Balıkesir Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Müdür Yardımcıları Kepsut Belediye Başkanı Ismail Cankul'u makamında ziyaret ettiler.
Kepsut Belediye Başkanı Ismail Cankul Afrin'de devam eden "Zeytin Dalı" operasyonu hakkında mesaj yayınladı.
Kepsut Belediye Başkanı Ismail Cankul bugün ilçemiz kırsal mahalle ziyaretlerinde Eşeler mahallemizi ziyaret etti
Kafkas Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Sevinç Özden ve Balıkesir Adige Çerkes Kültür Derneği Başkanı Erhan Savkaf yönetim kurul üyeleri ile birlikte Kepsut Belediye Başkanı Ismail Cankul'u makamında ziyaret ettiler.
Başkan Cankul güne pazar yerinde hemşehrileri ile başladı.
Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul bugün de güne Servet Mahallemizde başladı.
Kepsut Belediye Başkanı Ismail Cankul ilçemiz kırsal mahalle ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.